Чому не можна позичати сірники: народні прикмети

Народні повір'я та забобони

У народі існує багато прикмет, які пов'язані з сірниками, хоча сірники - це порівняно молодий винахід людства.

Існує повір'я, що у жодному разі не можна позичати сірники, або віддавати їх просто так. Обов'язково потрібно взяти за них хоча б символічну плату.

Здавна вірили, що колючо-ріжучі та «вогняні» предмети, такі як сірники, віддають тим людям, яким бажають завдати шкоди. Подібний подарунок може обіцяти неприємності, фінансові труднощі, розчарування або навіть фізичні проблеми.

Здавна наші прабабусі вважали, що у домі завжди мають бути сірники. Вірили, що присутність сірників - це гарантія тепла і достатку у домі.

Крім того, старі люди стверджують, що якщо в будинку великий запас солі та сірників, то це притягує в будинок щастя і фінансове благополуччя.

Також за допомогою сірників забобонні люди перевіряли, чи ніхто бува не навів на них вроки.

Для цього три сірники підпалювали і кидали у склянку із чистою водою. Якщо жоден з сірників не потонув – значить псування чи пристріту немає. Однак якщо всі 3 сірники пішли під воду –  то є висока ймовірність негативного магічного втручання ззовні.

Прикмети про сірники

Гасне сірник, не встигнувши розгорітися – до неприємностей.

Справа в тому, що вогонь і зло – речі несумісні. Якщо енергетичний фон в будинку далекий від ідеалу, полум’я не може розгорітися, його просто забиває негативом.

Розсипати сірники – прикмета, які обіцяє сімейну сварку або родинний конфлікт. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень