Чому не можна мити підлогу після гостей: про цю прикмету мало хто знає

Прикмети наших пращурів

Якщо ви щойно провели гостей зі своєї оселі, не поспішайте відразу після них прибирати. Такі дії можуть принести у вашу домівку лихо та нещастя.

Що відомо про цю прикмету та чому не можна підмітати чи мити підлогу одразу після гостей.

Пояснення прикмети

Повір’я свідчить, що в процесі прибирання або викидання сміття стирається пам’ять про людину, яка нещодавно побувала у цьому будинку.

Якщо помили підлогу після гостей, які ще не дісталися свого дому, то в дорозі може статися біда. Тому краще трішки зачекати, а вже тоді навести лад у помешканні.

Різні гості

Якщо у гостях були родичі, то прибирати в домі не можна 3 дні. Однак, якщо це були свати, то не можна проводити вологе прибирання. Вважається, що так можна «змити» заплановане весілля.

Тому забобонні люди чекають кілька днів, а потім прибирають.

Однак, якщо в гостях побували люди, з якими не хотілося бачитись, тоді можна одразу підлогу помити.

Вимивши підлогу відразу за небажаними гостями – позбудетеся негативної енергетики, що залишилася в оселі після відвідувачів, – говорить прикмета.

Якщо ж хтось із членів сім'ї зібрався у дорогу, то мити підлогу відразу після виходу також не слід. Щоб це не стало причиною поганої дороги. Кажуть, що  відразу все помивши, можна «замити» й дорогу.

Також не можна мити підлогу у когось в гостях. Навіть брати до рук віник чи швабру не слід. А все тому, щоб забрати собі всі біди й нещастя господарів квартири.

Джерело: «РБК–Україна»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень