Чому мінеральну воду не можна пити кожного дня? (ВІДЕО)

Пояснення біохіміка

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Вода – основа здоров'я.

Тож лікарі радять стежити за водним балансом та пити до двох літрів рідини в день. Втім, не вся вода однаково корисна – справа в мінералізації, повідомляє ТСН.

Біохімік Гліб Репіч розповів, що мінералізація – це вміст розчинених речовин на літр. Тобто це мікроелементи: солі, які є у воді.

Якщо таких солей менше ніж 1 г/л – це звичайна столова вода. Її можна пити без обмежень. Якщо більше – це вже мінеральна вода, ідентичної не існує. Мінеральність води залежить від родовища та того, з якими гірськими породами вода контактувала під землею, – розповів біохімік.

Для того, щоб «на око» визначити мінералізацію води, досить провести невеликий експеримент.

Для цього треба взяти звичайну бутельовану та мінеральну воду. Обидві підігріти й випарувати.

В результаті отримаємо те, що мінеральна вода кипить активніше та від неї на дні ложки (чи місткості, на якій проводите експеримент) залишається товстий шар солей. Саме тому не можна пити таку воду щодня. Її можна пити тільки в особливій ситуації згідно з рекомендацією лікаря.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень