Чому колорадських жуків не можна чавити: не кожен дачник про це знає

Зате з них можна зробити найбільш натуральну «труйку»

Колорадський жук
Колорадський жук

Колорадський жук на городі – та іще проблема! Ці шкідники здатні швидко знищити викоханий у тяжкій праці урожай. Тому заходи боротьби зі смугастими капосниками мають бути максимально жорсткими і бажано – превентивними

Як відзначають досвідчені дачники, у разі появи цих комах доводиться використовувати всі доступні засоби. Але чавити їх категорично заборонено!

Річ у тім, що більшість людей намагаються розчавити шкідника одразу як помітять. А оскільки переважно це відбувається на пухкій м'якій землі, жуку насправді нічого не буде від ваших нервів – він вилізе з-під землі і продовжити нищити рослини.

Не набагато кращий і варіант розчавити жуків на твердій поверхні – дуже висока імовірність, що на вашій підошві залишаться яйця колорадського жука, які ви, повертаючись на ділянку, перенесете в ту саму м’якеньку затишну земельку.

Саме тому жуків рекомендується не топтати, а збирати в банки, а потім знищувати. Або... готувати із них засіб для відлякування їхніх родичів!

Готується цей засіб дуже просто: треба зібрати пів літрову банку колорадських жуків, висипати їх у велику ємність, залити водою і щільно закрити. Після того, як всі жуки опиняться на дні ємності, чекають ще тиждень. Тоді розчин розводять у пропорції 1:1 з водою та обприскують ним посадки картоплі.

За необхідності такий метод можна повторити.

Попереджаємо: ця суміш буде тхнути!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень