Чому, коли кішки лякаються, у них розпушується хвіст: Просте пояснення, про яке мало хто знає

Основні причини такої реакції

Усі знають, що коли кішка налякана, вона розпушує свій хвіст. Це нормальна реакція пухнастика на стресову ситуацію. Здебільшого коти таким чином намагаються здаватися якомога більшими перед загрозою, наприклад, собакою.

Однак, навіть якщо технічно кішці не загрожує жодна реальна небезпека, вона все одно біологічно запрограмована на те, щоб будь-якої миті перейти в наступ, оскільки вона не перебуває на вершині харчового ланцюжка.

- Я велика і страшна, не зв'язуйся зі мною, — каже поза і шерсть кішки.

 

Біологія страху

Хвіст кішки роздувається, коли м'язи її шкіри скорочуються у відповідь на гормональні сигнали, що надходять від нервової системи. Іноді шерсть на спині кішки також здіймається разом із хвостом.

Весь цей процес називається пілоерекцією, і він трапляється не тільки в котів. Наприклад, деякі птахи можуть «буквально роздуватися», коли стикаються з ворогом або загрозою.

До речі, коли наші руки вкриваються «гусячою шкірою», ми відчуваємо ті ж біологічні процеси.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень