Чому глючить смартфон і куди йде вся оперативна пам’ять

Куди йдуть дорогоцінні ГБ та як цього уникнути

Сучасні смартфони оснащуються великою кількістю оперативної пам’яті і, на перший погляд, може здатися, що їй немає кінця та краю. Але це не так. ОЗУ швидко закінчується і телефон починає відчутно гальмувати.

Куди йдуть дорогоцінні ГБ та як цього уникнути

Чому телефон гальмує?

Кожен телефон має певну кількість оперативної пам’яті, закладену виробником. В неї записується інформація, яку отримує та використовує телефон у конкретний проміжок часу.

Тобто чим більше програм ви одночасно юзаєте, тим більше ГБ оперативної пам’яті зайнято.

 

Відповідно, коли вони закінчуються, працездатність пристрою погіршується і він починає гальмувати.

Телефон починає завантажувати додатки з основної пам’яті, а вона значно повільніша за оперативну.

На що йде оперативна пам’ять?

Практично у кожного виробника є своя фірмова оболонка, яка обернена класними іконами, гарними анімаціями та просунутими фічами. На жаль, все це має ціну. Платити її смартфону доводиться у вигляді ГБ оперативної пам’яті.

Сучасні інтерфейси дуже ненажерливі і компанії навіть не намагаються робити їх апетити більш скромними, а навпаки збільшують від патчу до патчу.

Зростають запити на оперативну пам’ять також і у сучасних додатків. Браузери, месенджери та інший софт зараз споживають дуже багато.

Якщо раніше 2-3 ГБ спокійно вистачало, щоб програми трималися в пам’яті та не вилітали при згортанні, то зараз про таке не варто мріяти.

Останні кілька років мінімумом ОЗУ є 4 ГБ, а дивлячись на тенденції, незабаром планка підніметься до 6 ГБ.

Що робити?

На жаль, робочого виходу із ситуації немає. Єдине, що залишається – відключати в налаштуваннях телефону анімації та намагатися контролювати фонові процеси. Відключайте програми, які вам не потрібні, щоб розвантажити оперативну пам’ять. Так телефон лагатиме менше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень