Чому чоловіки страждають, коли жінки можуть поїхати і випити мартіні в Мілані?

Війна стала на заваді романтичним стосункам українців

Усі фото - з матеріалу The New York Times

Минулоріч в Україні була найменша народжуваність і найнижча кількість шлюбів за останні 10 років, згідно з даними уряду .

Про це, зокрема, йдеться у матеріалі The New York Times.

Видання цитує кількох українок, які прагнуть зустріти когось особливого, але війна завжди на заваді.

Для українських жінок проблема стоїть особливо гостро. 

Загинули десятки тисяч чоловіків. Тисячі перебувають на передовій, хтось втік з країни, а інші не виходять з дому, побоюючись бути зупиненими та мобілізованими.

У таких містах, як столиця Київ, присутність чоловіків помітно скоротилася. У деяких селах призов на військову службу випорожнив чоловіче населення, - пише видання.

Залишається невеликий відсоток чоловіків, які готові і хочуть стосунків, – каже Маргарита Стельмашова, український психотерапевт і сексолог.

Війна також ускладнила встановлення довгострокових відносин. Багато солдатів не бажають зав’язувати довготривалі стосунки, через невідомість майбутнього. І кілька жінок сказали в інтерв’ю, що вони хвилюються щодо зустрічей з військовослужбовцями, які могли мати травму війни і які одного дня можуть загинути.

Суботній вечір липня в Києві.

24-річна Олена Актисенко, маркетинговий продюсер із Києва, яка шукає довготривалих стосунків, каже, приблизно кожен п’ятий чоловік, якого вона зустрічала в Tinder, був солдатом, але вона ні з ким із них не спілкувалася, бо поки не готова до таких стосунків.

Інша героїня матеріалу 22-річна Марина Пильча пригадала, як військовий, з яким вона колись зустрічалася, розірвав стосунки після того, як отримав поранення.

Він сказав: «Ви знайдете в Києві когось кращого за мене», — згадувала вона.

Це було дуже боляче.

Українки, які виїхали за кордон після початку війни, сказали, що було набагато легше зустрічатися з іноземцями, які не стикалися з загрозою війни. У багатьох, навпаки, виникають запитання:

Чому наші чоловіки так страждають, коли жінки можуть просто поїхати за кордон і випити мартіні в Мілані?

Люди в кафе в Києві. Оксана Парафенюк для The New York Times

Війна також посилила ідеологічні розбіжності, руйнуючи потенційні стосунки, які могли б виникнути до конфлікту.

Деякі жінки тепер відмовляються зустрічатися з особами, які ухиляються від призову, кажучи, що вони непатріоти.

Також часто можна побачити, як жінки в додатках для знайомств відмовляються зустрічатися з російськомовними чоловіками, - зазначається у матеріалі видання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень