Чоловікам-заробітчанам у Польщі стали платити більше. А з роботою для жінок є нюанси

Скільки тепер заробляють чоловіки

Фото з мережі
Фото з мережі

За останній місяць у Польщі на 10-15% зросли зарплати чоловіків, які перебувають там на заробітках.

За інформацією агентства з працевлаштування у Польщі Gremi Personal, роботодавці почали підвищувати погодинні ставки оплати через дефіцит чоловічої робочої сили.

Кількість вакансій для чоловіків також постійно зростає. Лише за останній тижденьйдеться про 40%, повідомляє Мінфін з посиланням на дані агентства Gremi Personal.

Зараз мінімальна зарплата заробітчан становить до 3800 злотих (25,1 тис. грн), що на 400-500 злотих більше, ніж було раніше.

Однак заробляють і більше. Якщо взяти середній показник, то виконуючи фізичну роботу у Польщі, чоловіки можуть заробити 4000 злотих (26,5 тис. грн), а хороші спеціалісти — від 4500 злотих (29,8 тис. грн).

Найбільше чоловіків не вистачає:

  • на підприємствах металургійної та важкої промисловості;
  • у сфері логістики;
  • на харчових підприємствах;
  • на будівництві.

– Польський ринок критично потребує роботи чоловіків. І найближчими місяцями кількість вакансій для них тільки збільшуватиметься. Тому роботодавці конкурують за тих чоловіків з України, які залишились у Польщі. А також починають рекрутувати на роботу до Польщі громадян із країн Середньої Азії, – розповіла директорка департаменту рекрутерів Gremi Personal Ганна Джоболда.

Разом з тим кількість вакансії для жінок у Польщі зменшилася.

– До війни це було співвідношення 30/70, зараз з тисячі відкритих вакансій лише 60 — для жінок, — поділилася директорка департаменту підбору персоналу Gremi Personal.

Джерело: Ukrayina.pl

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень