Чоловічий монастир, збудований УПЦ (МП), передали ПЦУ

Йдеться про Спасо-Преображенський чоловічий монастир Української Православної Церкви

Спасо-Преображенський чоловічий монастир

Виконавчий комітет та депутати Броварської міськради (Київська область) передали в оренду Православній церкві України комплекс будівель та споруд Спасо-Преображенського чоловічого монастиря у села Княжичі.

Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

 

За його словами, під час інвентаризації будівель, яка відбулася в межах переходу майна сіл у спільну власність Броварської територіальної громади, міськрада виявила, що цей храмовий комплекс збудувала Українська православна церква Московського патріархату самовільно. Окрім того, зафіксовано самовільний захват земельних ділянок навколо наданої монастирю території для подальшої забудови

1998 року Княжицька сільська рада передала монастирю ділянку площею 0,59 га для постійного користування, проте дозволів на будівництво не видавали, ідеться у повідомленні.


Відповідні дозвільні документи Княжицької сільської ради або Броварської міської ради відсутні.

Депутати Броварської міськради погодили припинення права постійного користування земельною ділянкою релігійній громаді парафії на честь Преображення Господнього Бориспільської єпархії Української православної церкви села Княжичі, – написав міський голова.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень