Чого українці бояться більше за коронавірус?

Є страх, який нас ніколи не покидає

Карантин в Україні, запроваджений через пандемію коронавірусу, актуалізував головні страхи українського суспільства.

Про це в інтерв'ю «Апострофу» розповіла директорка Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.Птухи, головний демограф України Елла Лібанова.

Каже, люди побоюються інфляції, зростання безробіття, падіння економіки і головне – бідності:

Щодо освіти, наприклад, експерти бачать проблему, а спільнота над цим в основному не дуже замислюється, бо тут треба посидіти та подумати. Ось ми з колегами з США готуємо спільний матеріал, і вони були впевнені, що онлайн-освіта зменшує нерівність, але коли я виклала аргументи, про які ми вже говорили, вони погодились.

 

Не думаю, що українці змінять топ проблем. В нас традиційно переживають за те, щоб були нормальні зарплати та нормальні пенсії, є побоювання інфляції, безробіття. Усі ці питання як були на першому місці, так і залишаються, - зауважила Лібанова.

За словами експертки, за час карантину люди усвідомили страшну загрозу пандемії і почали ще більше боятися бідності, яка є наслідком важкої ситуації в країні.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень