Чого бракує огіркам на початку липня? Без цього врожай швидко «переведеться»

Початок сезону — не привід ігнорувати потреби рослини

Наприкінці червня — початку липня більшість дачників лише починають збирати перші плоди огірків. Тож не дивно, що на цьому етапі мало хто задумується про підживлення рослини — вона ж щойно почала родити

Втім, досвідчені городники наголошують на необхідності липневих підгодівель огірків, адже так ви не лише збільшите величину врожаю, а й подовжите термін його збирання

 

Добрива: які обрати і як краще вносити

Добрива можна вносити двома способами:

  1. кореневим;
  2. позакореневим.

Універсальними для огірків вважаються кореневі підживлення, які вже неодноразово довели свою ефективність. Вони використовуються дачниками найчастіше.

Якщо ж говорити про позакореневі підгодівлі, то вони доречні в холодну пору. Їх можна вносити лише ввечері, рано-вранці або при похмурій погоді.

Головний елемент, який відповідає за формування плодів – це азот. Його обов'язково потрібно вносити, доки формуються плоди.

Нестача цього елемента характеризується:

  • тонкими батогами;
  • дрібним листям;
  • занадто світлими плодами.

Щоб покрити дефіцит азоту, можна застосовувати розчин коров'яку чи нітрит кальцію. У першому випадку коров’як розводиться з водою у співвідношенні 1:10. Під кожен кущ потрібно виливати по 1 л розчину - під корінь. А от розчин нітрит кальцію має бути 2%-ним (розрахунок - 1:50). Обприскування проводиться раз на два тижні. Зазвичай огіркам вистачає однієї обробки.

Інша історія, якщо огіркам бракує калію. Це проявляється у вигляді світлої облямівки на листі та округлої форми плодів.

Щоб поповнити запаси калію, можна застосовувати:

  • зольний розчин;
  • розчин марганцівки та господарського мила.

Приготувати перший дуже просто: на 10 л води даємо склянку деревної золи. Крім того, золу можна застосовувати у сухому вигляді, витрата - 0,5 склянки на квадратний метр, раз на тиждень.

Для обприскування листя можна застосовувати і 0,5% розчин марганцівки. Господарське мило важливо додавати для того, щоб посилити ефект склеювання.

Мінеральні добрива

Застосування мінеральних добрив у липні – це одне з найкращих рішень. Є кілька варіантів:

  1. Деревна зола. Достатньо розвести склянку на відро води.
  2. Калійна селітра. Від 25 до 30 г на 10 л води.
  3. Сечовина. Розводиться 50 г на 10 л води.

Застосовуючи мінеральні добрива, слід правильно підібрати погоду. Не можна виконувати обробку, коли рослину пригріває сонце.

Органічні добрива

Ще одне універсальне рішення – це настій зеленої масиПотрібно на 1/3 заповнити відро порубаними кульбабами, кропивою або іншою весняною травою, залити водою, настояти 10 днів, а потім розвести водою 1:5.

Органічні добрива повинні вноситися лише під корінь рано-вранці або увечері, коли сонце зайшло.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень