Чим підгодовують моркву, щоб була велика і не скручувалася

Кращі народні способи, перевірені роками

Морква добре зростатиме лише на пухкому, родючому, суглинистому і супіщаному ґрунті. Також важливо, щоб кислотність ґрунту була близькою до нуля.

А ще – не варто забувати, що аби плоди росли великими, соковитими і смачними, не біліли і не скручувались, моркву доведеться підгодовувати. Спеціальні підживлення можна придбати у магазині, а можна і приготувати вдома – те, чим користуються багато досвідчених дачників-городників

Пташиний послід

Це хороший варіант підгодівлі на початкових етапах розвитку овоча. Пташиний послід багатий на корисні речовини і успішно застосовується на городі для підживлення багатьох культур.

Послід розбавляється водою у пропорції 1:10, настоюється протягом доби і ще раз розбавляється у тій же пропорції (наприклад, 1 л суміші на 10 л води).

Цим розчином складом підживлювати ґрунт між уже висадженими рядами.

Настоянка з бур'янів

Бур'яни славляться своїм високим вмістом азоту і калію. Починати готувати настоянку варто за 3 тижні до використання. Зазвичай використовують полин.

Для цього листя бур'янів укладають у ємність і на 3/4 заливають гарячою водою. Відкриту ємність залишають на сонці до тих пір, доки вона не перестане пінитися (пройде 2-3 тижні). При цьому вміст необхідно періодично перемішувати.

 

Коли настойка готова, її розбавляють водою у пропорції 1:10 і лише тоді обприскують сходи.

До речі, полин може дати неприємний запах, але його легко нейтралізувати настойкою валеріани.

Зола

Високий вміст натрію, калію та магнію добре підживлює коренеплід та захищає його від шкідників. Золу можна використовувати двома способами:

  • розпушити землю і засипати золою по 250 г на 1кв. м., потім полити водою;
  • приготувати спеціальний розчин: розвести золу у воді (на 10 л води 100 г золи) і дати настоятися до наступного дня, а тоді акуратно полити сходи під корінь, уникаючи попадання на листочки.

Пам’ятайте, що поливи та обприскування можна проводити лише у прохолодну безвітряну погоду. Якщо літо спекотне, «водні процедури» можна проводити тільки рано вранці або ж на заході сонця. Це допоможе уникнути стресу для рослини та убезпечити їх від захворювань.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень