Чи зроблять покійного Василя Червонія Героєм України – скоро вирішить Рівнерада

«Прохання, що підтримане сотнями звернень і тисячами парафіян ПЦУ» (с)

Нині покійний Василь Червоній та його могила на території Свято-Покровського собору в м.Рівне
Нині покійний Василь Червоній та його могила на території Свято-Покровського собору в м.Рівне

Віряни ПЦУ на чолі з архієпископом Іларіоном просять Рівнераду пролобіювати присвоєння Василю Червонію звання Героя України.

Відповідне звернення до міських обранців, підписане сотнями парафіян, на комісії з питань міського господарства учора представив клірик Свято-Покровського собору Петро Мартинюк:

– Маю можливість представити звернення архієпископа Рівненського та Острозького Іларіона – від представників духовенства Рівненської єпархії Православної церкви України щодо прохання представити до нагородження звання Героя України (посмертно) Червонія Василя Михайловича.

 

Воно підтримане сотнями звернень і тисячами наших парафіян, які, відчуваючи наближення дати 30-річчя Незалежності України і вважаючи, що він зробив достойний внесок у становлення України, зокрема, в Рівненській області.

Для прийняття рішення депутатам не вистачило всього одного «ЗА», тож це питання відправили на розгляд найближчої сесії як розглянуте, однак не підтримане комісією.

Нагадаємо, що Василь Червоній був нардепом перших 4-х скликань і головою Рівненської ОДА, а ще - старостою Свято-Покровського кафедрального собору, який будували під його керівництвом. Загинув у липні 2009-го внаслідок нещасного випадку – у нього влучила блискавка.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень