Чи законно вручати повістки на вулиці і коли це припиниться: відповідь військового комісара

Це не суперечить закону

Головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко пояснює, що вручати повістки в громадських місцях можна – адже це не суперечить закону України.

Комісар зауважує, що в законодавстві прописані обов’язки військовозобов'язаних, зокрема, вчасно приходити до центрів комплектування.

Але тому, що вони цими обов'язками нехтують, комісари змушені «ловити» їх на вулиці:

- Військовий обов’язок включає, серед іншого, дотримання правил військового обліку. Це означає, що з дня оголошення мобілізації громадяни України зобов’язані добровільно з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки для з’ясування усіх відомостей, - пояснив Тіщенко.

Комісар додає, що військовозобов'язані також повинні інформувати військкомати про те, які зміни сталися у їхньому житті. Це стосується народження дитини, сімейного стану, зміни місця проживання тощо:

- Ми не повинні бігати за кимось, щоб з’ясовувати, які зміни у житті відбулися у кожного військовозобов’язаного, але ігнорування ними своїх обов’язків, закріплених законодавством, змушує до вручення повісток не лише за місцем проживання та роботи громадян, а й у громадських місцях. 

Джерело: фейсбук-сторінка Олександра Тіщенка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень