Чи справді зима 2022/2023 буде лютою: прогноз склали ще 5 років тому

Прогноз моделювали на сучасному обладнанні у 2018 році

Моделювання за допомогою новітньої апаратури дозволяє навіть передбачити ймовірний час початку зливи чи снігопаду. Втім, з довготривалими прогнозами такої 100% впевненості не буває. 

У прогнозі 2018 року на зиму 2022/2023 року йдеться, що звичні пори року та відповідні їм умови змістяться на пару місяців. Тобто зима почнеться не 1 грудня, а фактично у середині січня. 

Прогнозують цієї зими й звичні українцям температурні гойдалки – коли періоди сильних морозів будуть змінюватися на періоди відлиги. 

Завдяки циклонам на українців чекає ожеледиця. Подекуди товщина льодового покриву сягатиме понад 10 мм, що негативним чином впливатиме на ґрунт.

Мешканцям південних областей варто очікувати вологої теплої зими з незначною кількістю снігу. Сильних морозів не передбачається, втім як і снігопадів. На Заході Україні навпаки обіцяють сильні морози зі значними снігопадами.

Для східних регіонів характерний сухий холодний клімат, майже без опадів, але з дуже низькими температурами. Мешканцям центральних областей варто підготуватися до сильних морозів, великої кількості снігу і холодних пронизливих вітрів.

Синоптики не прогнозують точно коли прийде зима, але в одному представники Гідрометцентру дійшли згоди: перший сніг випаде в кінці жовтня.

А на початку листопада сніговий покрив вкриє всю землю. Вже через пару днів розпочнеться відлига, яка триватиме майже до новорічних свят. Зате на Новий Рік українці матимуть змогу насолодитися справжньою зимою: зі снігопадами, морозами та в деяких місцях із заметіллю. Така погода буде тривати аж до другої половини січня. Тобто звичної відлиги чекати доведеться довго.

У грудні температура буде коливатися від 3 градусів тепла вдень до 6 градусів нижче нуля вночі. Відлига принесе потепління до 10 градусів тепла, навіть вночі буде триматися плюсова температура. І тільки перед грудневими святами вдарять морози: 18 градусів нижче нуля вночі, а вдень буде на 6-8 градусів тепліше.

У січні найсильніші морози, до 25 градусів прогнозують на Водохреще. Це не тривалий період морозів, а разом з відлигою прийдуть й тумани. 

А от погода у лютому буде не передбачуваною. Вже наприкінці першого тижня значно потеплішає. Але не встигнуть люди насолодитися теплом, як буквально через пару днів холодний сильний вітер пробиратиме до кісток. Через сильні морози доведеться забути про прогулянки. За морозом прийдуть значні снігопади. 

Є й чимало народних прикмет, за якими намагаються спрогнозувати якою буде зима. Втім, справджуються далеко не всі.

Джерело: FastNews

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень