Чи справді натуральні парфуми кращі за синтетичні?

Чи справді парфуми, виготовлені з натуральної сировини, є більш якісними, ніж «синтетичні» аромати?

Чому синтетику почали часто використовувати в парфумерії

Насправді певна кількість синтетичних речовин з'явилася у палітрі парфумерів ще до кінця 19 сторіччя завдяки науковому прогресу. Тобто так звана синтетика використовується в парфумерії вже давно, розповідає парфумерна блогерка  Яна Вакуленко.

Які це були речовини? 

  • ванілін, успіх якого був настільки великим, що навіть сприяв інвестиціям в напрямку розробки нових синтетичних речовин;
  • кумарин, синтезований з бобів тонка;
  • іонони, що відповідають за фіалковий аромат в парфумах;
  • альдегіди та інші.

Однією з причин появи попиту на синтетику стало те, що натуральна сировина коштує значно дорожче та її важче добувати. 

Її використання обмежено не тільки високою вартістю, а ще й нестабільними поставками через погані врожаї, природні катаклізми, зміни клімату.

Візьмемо ваніль, як приклад. Для того, щоб отримати 1 кг натурального екстракту ванілі,  знадобиться 500 кг стручків. Врожай ванілі дуже залежний від погоди, а в деяких регіонах її навіть доводиться опиляти вручну. 

В останні роки через зміну клімату та погодні умови ціни на натуральну ваніль злетіли, і тепер один кілограм може коштувати від 2500 до 10000 євро. Тоді як ванілін коштує близько 15 євро за кілограм.

Але далеко не всі синтетичні парфумерні матеріали коштують дешево. До того ж, розробка таких матеріалів вимагає значних фінансових ресурсів на старті, а кінцева вартість розробки синтетичної молекули може сягати 2 млн євро. 

 

Чи безпечні синтетичні речовини? 

Насправді синтетичні компоненти можуть бути безпечнішими за натуральні. Цикл їхньої розробки — достатньо тривалий і включає численні обов’язкові перевірки на токсичність, на здатність їх біологічно розкладатися, оцінюється їхня потенційна алергенність.

Синтетика, як і натуральні речовини має свої недоліки і переваги. Але говорити, що синтетика гірша за натуральні компоненти, не зовсім корректно. Натуральні та синтетичні речовини — це складові палітри парфумера, які співіснують в цій палітрі разом та збагачують її кожен по-своєму. 

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: парфуми
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень