Чи скасують цьогоріч ДПА у школах?

Свою позицію з цього приводу висловив освітній омбудсмен та батьки

Питання активно обговорюється, оскільки 10 лютого у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, яким школярі цьогоріч звільнятимуться від проходження ДПА, як це було два попередні роки поспіль.

Проєкт Закону пропонує скасувати ДПА для одинадцятикласників.

Проти скасування державної підсумкової атестації висловився освітній омбудсмен Сергій Горбачов:

У 2020-2021 роках скасування ДПА для здобувачів освіти було вимушеним кроком у зв’язку з епідемічною ситуацією. Скасовувати третій рік поспіль цей важливий інструмент оцінювань навчальних результатів учнів базової та старшої школи, на мою думку, означає поглибити незнання щодо якості української освіти, яка від початку пандемії й так зазнала суттєвих втрат.

Сергій Горбачов зазначив, що

Ми не знаємо, скільки триватиме пандемія, і якщо щороку скасовувати ДПА для одинадцятикласників, навіть якщо вони складають ДПА в базовій школі - це не дозволить об’єктивно оцінювати здобуті знання та розуміти масштаб освітніх втрат.

Омбудсмен звернувся до народних депутатів та до Міністерства освіти і науки України із закликом ще раз ретельно зважити всі «за» і «проти» - і не скасовувати державну підсумкову атестацію у 2022 році.

Заяву розкритикували більшість коментаторів під дописом Сергія Горбачова:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень