Чи потрібно мити руки після відвідування цвинтаря? Відповідає священник (ВІДЕО)

Він також звернув увагу на один важливий момент

Вважається, що кладовище є місцем, де тонка межа між світом живих і світом мертвих може бути відчутною, тому миття рук допомагає захиститися від можливого негативного впливу або енергії, пов'язаної зі смертю та скорботою.

А як це пояснює церква? Про це у своєму TikTok розповів священик Олексій Філюк.

За словами священнослужителя, після цвинтаря обов'язково потрібно мити руки, адже це в першу чергу особиста гігієна. Втім, він звертає увагу на один момент.

- Євреї, які мали законодавство Мойсея, не мали права торкатися до нечистого. Тобто навіть на похороні вони могли занечиститися. Тому руки миють згідно устава, - резюмував Олексій Філюк.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень