Чи потрібні маски у спеку, якщо люди практично не хворіють? - думка відомого лікаря з м. Рівне

Павло Сільковський про маски, епідемію та літо

Відомий рівненський лікар знову пробує говорити очевидні речі, наражаючись, можливо, на чергову порцію критики.

Дійсно, дивно, чому в Росії, де всіх вакцинують, фіксують зараз рекордну кількість смертей від COVID-19, а в Україні тим часом -- неймовірно низькі показники захворювань? Багато запитань...

Але надамо слово Доктору Сільковському. Свою точку зору медик опублікував у на сторінці у Фейсбук:

Павло Сільковський -- відомий рівненський лікар-анастезіолог

Павло Сільковський

В регіонах України зараз реєструють близько 10-20 випадків коронавірусної хвороби на добу. Це кількість інфікованих на 1-1.5 мільйона населення.

 

Цілком очевидно, що ми знаходимося значно нижче епідемічного порогу і карантин по пандемії зараз обумовлений лише тим, що так роблять інші.

 

Але маски. Для чого людей в жару далі змушувати носити маски?

 

Заходиш в магазин, маршрутку, установу, будь-куди. І всюди бачиш людей в масках. Ну, як в масках? Так, щоб прикривали рот і ніс, менше 10%.

 

Всі інші -- на бороді, під носом, ще десь, але так, щоб і не одягати, і щоб не чіплялися.

 

І при цьому декілька нових випадків на мільйон населення щодоби. Бо хвиля пішла, а коли прийде нова і чи прийде, поки невідомо.

 

Тому в принципі зрозуміло, що станом на зараз маски не відіграють жодної значимої ролі ні для стримування, ні для поширення епідемії.

 

Бо ж і епідемічної хвилі зараз теж поки немає. То чому не відмінити їх до того часу, коли/якщо це знову буде мати значення? Просто взяти і відмінити? А коли потрібно буде, знову постановити? Чи вся ця пандемія від початку і до кінця повинна пройти за принципом повної алогічності?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень