Чи підуть на війну ухилянти, які отримали умовний термін

Відповідь Нацполіції

У Національній поліції заявили, що військовозобов'язані, які отримали умовні терміни покарання за ухилення від військової служби, й надалі підлягають мобілізації, але якщо людина вчинить повторно те саме, то отримає вже реальний строк.

Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ відповів перший заступник голови Національної поліції України — керівник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

Відповідаючи на питання про те, чи можуть одразу служити ті, відносно кого винесено вироки, чи повинні чекати, він заявив, що це залежить від того, яким чином в рішенні суду прописано відбування умовного терміну.

— Я думаю, що під час винесення такого рішення суд керується тим, що це в майбутньому потенційний військовий ЗСУ.

 

І виносить рішення таким чином, щоб все ж таки можливість служити в нього була, — сказав він.

Цуцкірідзе також зазначив, що наявність досудового розслідування, навіть підозри — це не привід не служити, оскільки усе залежить від того, який запобіжний захід обраний під час розслідування та чи не буде він обмежувати людину в пересуванні.

— У нас є випадок, коли ми встановили за запитом наших міжнародних колег осіб, відносно яких ведуться слідчі дії в одній з країн Балтії.

 

Декілька років тому там було здійснено викрадення людини з вбивством. Фігуранти справи — наші громадяни.

 

Так от, один з них, як встановлено, перебуває на передовій.

Він дав показання і підтвердив, що до цього злочину причетні ще дві особи, які віддали життя, воюючи за нашу країну, — розповідає він.

Після цього, за словами Цуцкірідзе, чоловіку вручили підозру, однак запобіжного заходу не обирали, тому він продовжує служити на одному з найскладніших напрямків фронту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень