Чи можуть вручити повістку до військкомату на вулиці і чи законно це взагалі?

Сам факт отримання повістки ще не значить, що завтра вранці ви маєте з'явитися з речами до військкомату

Які бувають повістки?

Як правило, вони бувають трьох типів:

  • Для уточнення даних – їх вручають, якщо військкомату потрібно переконатися, що громадянин фізично перебуває в тій області, де стоїть на обліку. Можуть уточнюватися і відомості про місце роботи, склад сім’ї, стан здоров’я військовозобов’язаного тощо.
  • Повістки, що зобов’язують призовника пройти медобстеженняале  це не означає, що після огляду його відразу ж відправлять на військову підготовку або до армії. За результатами обстеження громадянину видадуть документ із висновком військово-лікарської комісії про його придатність або ж непридатність до військової служби.
  • Повістки з позначкою «для служби у ЗСУ» - у ній, як правило, написано, що призовник має з’явитися до військової частини з речами. Саме такими документами мобілізованих викликають до військ

Де і як вручають повістки?

Вручити повістку можуть особисто до рук за місцем проживання чи роботи, передати рідним або вкласти у дверний отвір. Після отримання повістки треба з’явитись у військкомат, інакше призовники можуть бути притягнуті до адміністративної чи навіть кримінальної відповідальності.

У Генштабі повідомили, що вручити повістку можуть будь-де: і на вулиці, і на блокпості.

Там зауважують, що таким чином вручають повістки не всім, а лише тим, хто мав з’явитися до військкомату, але не зробив цього

Усім не вручають. Якщо людина не з’явилася у територіальний центр комплектування та соцпідтримки, а вона мала з’явитися, і тут з’явилася можливість дати їй повістку, то в чому проблема?

 

Ніхто не порушує закону. Не бачимо тут проблеми, – повідомили у Генштабі.

Хто вручає повістки?

Співробітники військових комісаріатів, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Вони можуть бути передані безпосередньо посадовими особами районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень