Чи можуть російські спецслужби читати ваші діалоги в Telegram?

Чи безпечно спілкуватись у застосунку?

Нещодавно видання The New York Times повідомило, що спецслужби росії можуть читати ваші особисті повідомлення в Telegram, Signal та WhatsApp.

Однак журналісти дослідили, що месенджери Whatsapp і Signal надійно зашифрували. Це означає, що якщо будь-який хакер захоче зайти на вашу сторінку, то він не зможе прочитати листування.

Водночас в Telegram є можливість приховати тільки «секретні чати», а саме ті, які ви особисто будете шифрувати. Щоб це зробити, необхідно обрати функцію в переліку контактів перед тим, як почати писати повідомлення. Ваш діалог, який вже існує, теж можна перетворити на секретний чат.

Російські спецслужби і справді мають можливість переглядати ваші діалоги, проте лише тоді, коли ви користуєтесь російськими операторами зв'язку або месенджерами, що розташовані на території держави-агресорки.

У цьому месенджері відсутнє наскрізне шифрування за замовчуванням. Також незрозуміло, який зв'язок має Telegram з російською владою.

Крім того, є випадки, коли за українськими активістами та російськими опозиціонерами стежили саме через цей застосунок.

Джерело: novyny.live

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: телеграм
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень