Чи можна жінкам під час місячних відвідувати храм? У ПЦУ дали відповідь

Важливі нюанси, які варто знати

Чи можна до церкви з місячними? Напевно, кожна вірянка чула або сама ставила собі таке питання, адже існує багато різних думок. 

Чи можна з місячними до церкви?

Існує думка, що жінці під час місячних не можна ходити до церкви, ставити свічки, причащатися, відвідувати хрестини та похорон. Така заборона заснована на Писанні Старого Завіту, в якому говориться, що під час менструації жінка вважалася «нечистою» і всі, хто до неї торкався, теж ставали «нечистими».

Чи можна ставити свічки в церкві під час місячних?

Сучасна церква закликає не надавати значення обмеженням і вимогам Писань Старого Завіту. Священники нагадують, що в Новому Завіті Ісус Христос своїми вчинками змінив деякі старозавітні норми.

Прикладом служить випадок, коли Ісус торкався мертвих і воскрешав їх. Крім того, він підтримав жінку, яка «страждала кровотечею».

 

Вона торкнулася його одягу в надії на зцілення. Якщо жінка з менструацією змогла доторкнутися до одягу Сина Божого і бути зціленою, то чому вона не може увійти до церкви під час місячних?

Отже, чи можна при місячних ходити до церкви та ставити свічки? Звичайно, так. Жіночий організм створений Богом, тому не може бути «нечистим» через такі фізіологічні процеси як місячні. Також в сучасній церкві не існує заборон на відвідування в критичні дні хрестин, похорону або причастя.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень