Чи можна вести переговори з РФ, поки ВСЯ територія України – не звільнена: включно з Кримом?

Китай хвалиться прогресом на мирній конференції у Джидді

Днями в Україні набула розголосу інформація від американського видання WSJ, яке повідомило, що на міжнародних переговорах в Саудівській Аравії (за участю 42 держав) Українська делегація начебто погодилася почати переговори з РФ ще до повного звільнення нашої території.

Багато хто в Україні розцінив це як зраду. Натомість Офіс президента відкинув всі звинувачення. Співрозмовник LIGA.net, близький до ходу переговорів, спростував цю інформацію.

«Нічого такого і близько немає», – сказав співрозмовник агентства в Офісі президента.

Тим часом зазначається, що Китай на цих переговорах «зайняв конструктивну» позицію. Що саме мається на увазі - не уточнюється.

Самі ж медіа Китаю оприлюднили заяву свого МЗС.

Як повідомляє REUTERS, в ній зазначається, що спеціальний представник КНР Лі Хуей на переговорах у Джидді «мав великі контакти та спілкування з усіма сторонами щодо політичного врегулювання української кризи».

У міністерстві стверджують, що «усі сторони позитивно прокоментували присутність Лі Хуея та повністю підтримали позитивну роль Китаю у сприянні мирним переговорам».

Спецпредставник КНР Лі Хуей

Водночас у заяві зазначено, що КНР має намір і надалі просувати свій «мирний план».

«Китай буде продовжувати зміцнювати діалог на основі своєї мирної пропозиції з 12 пунктів і накопичуватиме взаємну довіру», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, переговори у Джідді пройшли 5-6 серпня. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з понад 40 країн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень