Чи можна садити біля хати калину: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Калину шанували в Україні здавна, вважаючи священною. Її садили біля криниць, прикрашали нею оселі, коровай, весільне гільце, дівчата заквітчували коси.

На могилах молодих людей, особливо козаків, також садили кущ калини. Це символізувало неперервність життя, роду, нескореність козацтва, України.

Наші предки вірили, що калина оберігає дім від негараздів, надихає та надає енергію.

Здавна вважали, що калина — це особливе дерево, яке залучає щастя в дім, надає втіху в любовних прикростях та допомагає знайти рішення в складних ситуаціях.

Колись калину садили поряд з будинком молодят, щоб залучити взаєморозуміння та зміцнити шлюб.

Гілки та ягоди калини — це потужний оберіг. Пращури клали в кишеню невелику жменьку сушених плодів. і вірили, що ніхто не зможе навести псування та пристріт.

Калина також може захистити і допомогти у важкий момент життя. З давніх часів повелося, що калині розповідали про біди, вважали, що вона врозумить і додасть сил для вирішення проблем. 

Коли виникає тяжкість на серці, потрібно обійняти калиновий кущ, що має заспокоїти і додати сил.

В порівнянні з іншими деревами, калина має більш сильну енергію. Магія калини в тому, що цей оберіг віддає без залишку силу людині, яку захищає.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень