Чи можна садити біля хати горіх: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Наші пращури вважали, що горіх володіє особливою силою. З його кори або деревини робили обереги, які захищають від блискавки, з плодів — грошові талісмани.

Якщо в якийсь рік рясно вродив горіх — прикмети обіцяють, що і дітей багато народиться.

Щоб дитина гарно спала, над колискою махали горіховими гілочками — відганяли злих духів.

Але не всі прикмети про горіх мають позитивне значення.

Наші предки вірили, що посаджений біля будинку горіх забирає благополуччя, не дає побудувати щасливе сімейне життя і позбавляє радості.

А ще існувало повір’я, що волоський горіх біля хати може спричинити смерть господаря. Вважали, що саме на цьому дереві люблять гніздитися злі духи, які постійно шкодять.

Волоський горіх і сьогодні стараються не садити біля будинку і господарських будівель. Справа не тільки в прикметах, але і в його розгалуженій кореневій системі, яка може пошкодити фундамент.

А якщо заснути під кроною горіха, можна прокинутися з сильним головним болем. 

В основі цих народних прикмет лежать біологічні особливості дерева. Листя його виділяють фітонциди, які нешкідливі для людини в малих дозах, але довготривале перебування поряд з деревом може спровокувати безсоння та головний біль.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень