Чи можна садити біля дому бузок: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Найпопулярніша прикмета про бузок, це - щаслива квіточка із п'ятьма пелюстками. Якщо її знайти, то здійсниться заповітне бажання.

Але прикмет та забобонів, пов'язаних із бузком, набагато більше! Сьогодні розповімо, які народні повір'я склалися довкола цього весняного куща.

 

Прикмети про бузок

Бузкові кущі ростуть практично у кожному сільському дворі, і навіть у багатьох містах їх можна побачити біля під'їздів багатоповерхівок. Здавна люди вірили, що кущ бузку біля входу у дім захищає від зла.

Бузок є природним оберегом будинку від темних сил, привидів та негативної енергії. Чагарник вбирає негатив і перетворює його на позитивні вібрації.

Білі сорти дарують мешканцям будинку психологічний комфорт та гармонію. Бузковий кущ допомагає реалізувати потенціал, розкриває таланти в людині та приносить натхнення.

У деяких штатах Америки бузок розглядають як помічника у нових починаннях. Вважають, що наприкінці зими світ наповнений важкою «зимовою» енергією, що застоялася, яка гальмує і не дає рухатися вперед. Щоб позбутися її, рекомендують поставити вдома букет бузку або погуляти поряд із чагарником.

Бузкову олію та гілки застосовують у магічних ритуалах. На основі першого робили різні зілля, а зі стовбура — палиці та руни.

Композиції з гілочок бузку мають ті властивості, що й кущ: захищають, оновлюють і допомагають. 

Народні прикмети кажуть, що засушені білі суцвіття також приносять щастя. Але їх не ставлять як букет, а носять із собою як талісман із засушених квітів.

Погані прикмети про бузок

Негативна прикмета, пов’язана з цією рослиною, стосується букетів білого бузку. Вони нібито не дають вийти заміж молодим дівчатам, загрожують втратою чоловіка заміжнім дамам.

У деяких американських штатах не дозволяють приносити додому білий бузок, вважаючи, що йому «не пощастило, бо забракло кольору». І така «невдачливість» може поширитися на мешканців квартири.

У віддалених районах Англії вірять, що бузок приносить нещастя. Нібито була давня традиція класти в труну з померлим бузкові гілки, щоб замаскувати запах смерті. 

Погані прикмети, пов'язані з бузком, швидше виняток, ніж правило. У більшості народних повір'їв цей кущ асоціюється із позитивом та благополуччям.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень