Чи можливо перевести військового до іншої частини під час воєнного стану?

Роз'яснення юриста

Про те, чи можливо перевести військового з однієї частини в іншу під час воєнного стану, розповідає юрист Михайло Лобунько. 

Він зауважує, що для такого рішення недостатньо лиш одного бажання. Повинно бути вільне місце, де людину готові прийняти на службу. Це підтверджується відповідним документом. 

Окрім цього, необхідними є: 

  • Підстава для переведення. Приміром, може йтися про стан здоров’я, сімейні обставини, службову необхідність, організаційні заходи, висновок службової характеристики.
  • Добра воля самого командира, якому станом на сьогодні підпорядковується військовослужбовець. Дехто нарікає на суб’єктивність такого фактора, та це не скасовує того, наскільки він є важливим. Тому з урахуванням цього юридичний супровід допомагає краще вирішити ситуацію. Коли з командиром взаємодіє кваліфікований та юридично обізнаний представник військовослужбовця, тоді імовірність позитивного результату багаторазово підвищується.

Які документи потрібні для переведення?

Чим більше документів, які підкріплюють бажання військового перевестися в іншу частину, тим краще, - наголошує юрист. 

 

У стандартний перелік документів входять: 

  • відношення з частини, де військовий хотів би служити,
  • висновки атестування,
  • рекомендації від прямих керівників військового,
  • клопотання командирів, які готові прийняти військового на службу у свою частину.  

Решта документації залежить від підстави, за якою відбуватиметься переведення. Наприклад, якщо військовий має проблеми здоров'ям, то потрібно надати ще висновок ВЛК. Коли мова йде про сімейні обставини, теж потрібні документи, які підтверджують цю причину. 

Юрист також звертає увагу на інші норми: 

  • Коли переведення відбувається між з’єднаннями, оперативними командуваннями чи частинами, потрібні накази тих посадових осіб, котрі керують цими з’єднаннями.
  • Коли військового переводять між різними видами ЗСУ, то необхідним є наказ Головнокомандувача.
  • Коли переведення відбувається між частинами, які належать до різних видів та родів військ, є необхідність у наказі від керівника служби персоналу Міноборони.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень