Чи є сенс роками зберігати парфуми

Переважно їх термін придатності не перевищує 5 років

На термін зберігання парфумів впливає багато факторів. Це склад, концентрація, упаковування та умови зберігання. У середньому парфуми можуть зберігати свій аромат від 1 до 5 років після дати виготовлення.

З часом парфуми можуть втратити свою початкову композицію, змінити колір чи консистенцію, а в гіршому випадку – викликати алергію чи подразнення шкіри.

При цьому, після відкриття флакона термін придатності скорочується до 1-2 років, залежно від того, наскільки ви часто ними користуєтеся і як ви їх зберігаєте.

Як продовжити життя парфумам:

  • Щільно закривати кришку після використання. Кисень, що потрапляє всередину флакона, сприяє розкладанню молекул аромату та зміні його характеру.
  • Не трусіть флакон перед нанесенням парфумів. Це також може спричинити окислення та втрату інтенсивності запаху.
  • Не змішуйте різні аромати. Якщо ви хочете експериментувати з парфумерією та створювати свої унікальні композиції, краще робити це безпосередньо на шкірі, а не у флаконі.
  • Слідкуйте за станом парфумів. Якщо ви помітили, що парфуми змінили колір, стали каламутними, осідали на дні флакона або стали пахнути по-іншому, швидше за все, вони зіпсувалися, і їх краще викинути.

Джерело: Діалог

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень