Чи є сенс переплачувати за бренд: дерматолог пояснила принципову різницю між дешевим та дорогим кремом для обличчя 

Більшість звикла вважати, що якщо крем дорогий - значить ефективніший

Ключова відмінність дорогих і дешевих засобів для обличчя полягає у сировині, з якої їх готують.

Компоненти можуть знаходитися в ідентичних позиціях «наприкінці» або «на початку» списку. Далі йде вартість самої сировини, витрати на упаковку, роботу технологів, рекламу, логістику, націнку за бренд, обсяг партії, - розповіла  дерматолог Ольга Тарнавська 

Також важливу роль відіграє система енхансерів - це те, що змушує косметику працювати. Чим складніша ця схема, тим вища ціна продукту.

Спирт, ефірні олії, зволожуючі компоненти - все це стосується енхансерів, і це досить бюджетні та поширені системи, - каже лікарка.

Ліпосомальне інкапсулювання  передбачає розміщення молекули активу в жиророзчинній сфері, що дозволяє донести актив через роговий шар до епідермісу. І саме активні компоненти теж впливають на кінцеву ціну товару. 

Наприклад, аскорбінова кислота - це дорогий і «проблемний» компонент. Щоб продукт не окислився через нього в перший місяць використання, його потрібно правильно розчинити і стабілізувати, - каже лікар.

Бюджетні продукти намагаються впоратися з активами, поміщаючи їх на жиророзчинні основи, дорожчі бренди поміщають молекулу в ліпосому, що дозволяє доставити актив до епідермісу.

Люксові бренди часто доводять високу ціну своєї продукції наявністю унікальних інгредієнтів у складі крему.

Наприклад Guerlain Abeille Royale створюється з меду, який виробляється чорною бджолою, що живе на французькому острові Уессан. А бренд La Mer для створення деяких кремів використовує рідкісні водорості, які збираються вручну двічі на рік у певний день та години, коли їхня активність досягає піка.

 

Крім цього іноді до складу кремів входять чорна ікра, чорний трюфель, похідні ДНК та РНК, пептиди, дорогоцінне каміння, - резюмувала дерматолог.

 

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень