Чи є розірвання шлюбу відстрочкою від мобілізації

Юрист розвінчала основні міфи

Колаж: 24 канал

Експерти розвінчали поширений міф про те, що нібито розірвання шлюбу і визначення місця проживання дитини може бути підставою для відстрочки від мобілізації та звільнення з лав Збройних сил.

Про це розповіла адвокат Марія Левченко у Facebook.

За її словами, хибно вважати, що якщо чоловік розірве шлюб із жінкою, і нотаріальним договором чи за рішенням суду визначать, що дитина має жити з ним, то це начебто може бути гарантією відстрочки від мобілізації.

— Це неправда. На практиці це не є підставою для відстрочки від мобілізації.

 

Це не вважається, що людина самостійно виховує дитину, адже за Сімейним кодексом України, у батька і матері є рівні права і обов’язки відносно дитини, - зауважила фахівець.

Вона зазначає, що сам факт проживання дитини з батьком не може вважатися самостійним вихованням. Оскільки матір так само має право та обов’язок утримувати дитину та платити аліменти.

Водночас з-поміж підстав, які можуть гарантувати відстрочку від мобілізації:

  • наявність свідоцтва про смерть матері;
  • судове рішення щодо позбавлення матері батьківських прав (за різних причин);
  • рішення суду, що передбачає відібрання дитини від матері, однак не позбавляючи її батьківських прав.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України.

Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень