Чи буде примусове повернення чоловіків з-за кордону: в уряді зробили нову заяву

Це питання активно обговорюють у мережі

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина

Рішення стосовно припинення надання консульських послуг військовозобов’язаним чоловікам за кордоном не передбачає примусове повернення чоловіків призовного віку в Україну. Про це розповіла віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Вон сказала, що Україна не збирається примусово повертати військовозобов’язаних чоловіків призовного віку з-за кордону.

Крім того, Стефанішина наголосила, що надання персональних даних представникам ТЦК та СП не дорівнює автоматичній мобілізації на фронт – він скоріше спрямований, як коментує віцепрем'єрка, на визначення та загальне розуміння потенціалу мобілізації:

- Україна ухвалила закон про мобілізацію і ми маємо розуміти, у якому обсязі ми можемо заміняти хлопців на фронті.

 

Йдеться про потенціал мобілізації — облік і інформацію. І це першочергова мета нашого рішення.

Крім цього, Стефанішина згадала, що у травні Україну має відвідати єврокомісарка з питань внутрішніх справ і міграції Ілва Йоганссон, мета візиту – обговорення з українськими представниками питання подальшого юридичного статусу українців за кордоном. Адже річ у тім, що в ЄС чинний механізм тимчасового захисту залишатиметься чинним до березня 2025 року. З огляду на це віцепрем'єрка робить висновки, що примусового повернення не передбачається:

- Тому обмежень і примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку в країну, яка воює, не буде. Але у питаннях війни немає приємних рішень і давайте не забувати, що війна триває і ми маємо її виграти.

Джерело: apostrophe

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень