Четверо воїнів загинули на Донбасі у лютому. Серед них – жінка (ІМЕНА)

Згадаймо полеглих за Україну у лютому

За офіційними даними пресцентру ООС, у лютому внаслідок бойових дій загинули четверо воїнів.

Клавдія СИТНИК, Максим ХІТАЙЛОВ, Дмитро ГРИНЬ, Володимир ФЕДЧЕНКО.

Фото: АрміяInform

Про це повідомляє «АрміяInform» - інформаційне агентство Міністерства оборони України, яке відстежує бойові втрати української армії на сході нашої держави.

Клавдія СИТНИК – 33-річна сержантка 93 ОМБр «Холодний Яр»

Фото: АрміяInform

Народилася 25 лютого 1986 року в селі Зачепилівка під Харковом. Закінчила Красноградський медичний коледж, була фельдшером і проходила практику на «швидкій допомозі».

У лютому 2017 року підписала контракт із ЗСУ на 3 роки. Служила в 54-й ОМБр, а в жовтні торік перейшла до «холодноярців», коли бригада тренувалася на Яворівському полігоні.

1 лютого її життя обірвалося в районі Новотошківського Луганської області у результаті обстрілу окупантів – від наскрізного уламкового поранення в грудну клітку зліва.

 

Фатальну рану жінка отримала, коли несла ліки хворому бійцеві.

 

У цей час цю ділянку фронту обстрілювали з мінометів, станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Експерти ще встановлюють, уламком від якого саме снаряду вбили молоду жінку.

«Вона була відвертою і справедливою. Щира, конкретна, якщо правду, то в лоба! Справжній правдоруб. За це її і любили», – розповів про загиблу друг Анатолій з рідного міста.

Клавдії Ситник завжди буде 33 роки… У неї залишилася 12-ти річна донька Юлія, батьки та молодша сестра з інвалідністю.

Максим ХІТАЙЛОВ – 22-річний солдат 72 ОМБр імені Чорних Запорожців

Фото: АрміяInform

Максим Хітайлов народився в Запоріжжі, але виріс у Вирішальному на Полтавщині. З 2019 року служив у мотопіхотному батальйоні 72 бригади.

18 лютого в бою поблизу Золотого на Луганщині під час обстрілу окупантів троє побратимів Максима зазнали поранень, двоє – тяжкої контузії.

Завдяки тому, що полеглий герой першим помітив рух ворога до «опорника» і повідомив про це, а потім ще й стримав наступ кулеметним вогнем, військових встигли евакуювати.

 

Проте сам Максим загинув…

У підрозділі Хітайлов через своє прізвище отримав позивний «Хітман», а вдома його називали Світлячком, бо був для рідних світлою, доброю й люблячою дитиною.

«Ми з ним постійно ходили на позиції. Служили в одному взводі. Коли мінялися на посту, щоб трохи відпочити, то я був на сто відсотків упевнений у Максимі, що він прикриє», – розповідає Віталій, колишній військовослужбовець 72-ї бригади.

«Завжди пам’ятатиму його очі. Такі великі, сіро-блакитні, чисті, в яких ніколи не було ненависті та зла. Дуже любив спорт, особливо футбол, як і всі хлопчаки. Добре навчався. Якби він пішов у 10-11 класи, міг би закінчити школу, якщо не із «золотою», то зі «срібною» медаллю точно. Був дуже активним у самодіяльності. Треба співати – співав, потрібно було серйозний захід підготувати – він і там», – розповідає Тетяна Козачок, заступниця директора школи з виховної роботи.

Після закінчення контракту Максим планував продовжити службу, навчатися і стати офіцером.

Вдома в 22-річного бійця залишились батьки та брат.

Дмитро ГРИНЬ – 28-річний боєць 58 ОМПБр імені гетьмана Івана Виговського

Фото: АрміяInform

Дмитро Гринь народився у 1992 році. Мешкав у місті Шостка Сумської області. У ЗСУ служив старшим водієм мотопіхотного відділення з січня 2019-го.

Вранці 26 лютого під час виконання бойового завдання боєць підірвався на невідомому вибуховому пристрої та загинув.

«Солдат Гринь, — розповідає командир підрозділу, в якому проходив службу Дмитро, — був прикладом для інших водії підрозділу. Завжди підтримував бойову техніку в робочому стані.

Вміло застосовував свої знання у повсякденній діяльності та ділився з товаришами по службі. Був звичайним хлопцем, який пішов захищати країну з відчуттям патріотизму та до останнього подиху виконував свій обов’язок».

На 28-річного Дмитра вдома чекала мати…

Володимир ФЕДЧЕНКО – 46-річний головний сержант взводу 93 ОМБр «Холодний Яр»

Фото: АрміяInform

Володимир народився 5 травня 1973 року у селі Нещеретове Білокуракинського району Луганської області. Здобув середню професійно-технічну освіту. У 93 бригаду прийшов у грудні 2016 року. Мав досвід участі у бойових діях і раніше.

27 лютого життя Володимира обірвала куля снайпера російських терористів під прикриттям стрілецької зброї.

 

Загинув молодий чоловік на своїй рідній Луганщині, яку гідно боронив від окупантів.

«Це була людина, на якій трималася рота, опора роти. Він був досвідчений, три з половиною роки у нашому підрозділі. Командири йому довіряли. Дуже хороший дядько. Він був за людей, завжди тягнув за своїх», – згадують «Феда» (позивний загиблого) товариші по зброї.

Чоловіка й батька не дочекалася дружина Людмила та четверо дітей: доросла донька й троє синів, двоє з яких ще вчаться у школі, а третій – студент…

Вічна слава і світла пам’ять українським Героям!

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень