Червень у травні: В Україні помітно зміщуються сезони

Що відбувається

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Науковиця з Чернівців Дарія Холявчук розповіла, що з часом на тлі глобального потепління характерними для України стануть як великі зливові опади, так і посушливі екстремально сухі періоди.

Починаючи з 2000-х років, спостерігаємо помітне зміщення сезонів. Якщо колись дощовим був червень, то пізніше таким став травень. А цей рік показав взагалі іншу ситуацію. Екстремально тепла весна спричинила тривалий сухий період. Маємо готуватися до того, що такі події будуть частішати, – розповіла Дарія Холявчук.

Між тим вона додала, що для травня не характерний низький рівень води в річках, адже зазвичай травень-червень – це найбільш дощові місяці. Втім, зважаючи на почастішання екстремально теплих періодів, такі непередбачувані ситуації, як обміління річок, будуть ставатися надалі.

Зважаючи на те, що ми вже відчуваємо цей теплий період, бо сезони змістилися, є ймовірність, що друга половина літа може бути холодною, – припускає науковиця.

Джерело: Молодий буковинець

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень