Через скільки годин поліція має відпустити затриманого, розповіли у Рівному

Що робити, коли вас затримали поліцейські - про це сьогодні розповіли в Нацполіції Рівненщини.

Прес-конференцію організували до 70-річчя з дати ухвалення Конвенції ООН про права людини. Отже, протягом години з моменту затримання особі, підозрюваній у кримінальному правопорушенні, мають призначити державного захисника.

Розмова з ним має відбуватися в окремому приміщенні. Якщо ж людину затримують та везуть у відділок за адміністративне правопорушення, то відпустити її мають протягом трьох годин.

Саме за порушення цього пункту на поліцейських Рівненщини скаржаться найбільше, розповідає уповноважений Голови з питань забезпечення прав людини в поліцейській діяльності Нацполіції Павло Бірук:

Особу можна затримати або на місці вчинення злочину, або якщо на ній ознаки вчинення злочину: сліди крові, ніж. Або якщо очевидці безпосередньо вказують на особу, яка вчинила злочин.

Коли особу доправили в підрозділ поліції, як запрошену, то її не мають права затримувати. Наші працівники Рівненщини допускають такі порушення. Ми їх фіксуємо, доповідаємо керівництву.

За рік в області відкрили провадження щодо 10 поліцейських, які порушили права людей при затриманні. І в порівнянні з минулими роками їхня кількість зменшується, зазначив Павло Бірук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень