Через дефект і тест на COVID-19 у пацієнтки почав витікати мозок. ЗМІ «кричать»

У неї була вроджена вада

40-річна мешканка штату Айова у США пройшла тестування на COVID-19 перед операцією з видалення грижі, повідомляє Daily Mail.

Незабаром після взяття мазка для ПЛР-тесту у жінки з носа потекла прозора рідина, з'явилася нудота, блювота, задубіння голови та шиї, а також металічний присмак.

В лікарні провели сканування. З'ясувалося що з невеликого отвору в основі черепа просочувалася захисна цереброспінальна рідина в її носову порожнину.

У звіті Університету Айови пояснюють, що мазок викликав травму отвору в черепі жінки через дефект, який існував раніше.

Це перший раз, коли лікарі повідомили про тривожний і потенційно небезпечний побічний ефект, викликаний мазками для тестування на коронавірус.

Утім, в журналі Medical Express пояснюють, що під час взяття тесту череп вам не проколють.

У 40-річної жінки вже існував дефект основи черепа (кістка у верхній частині носа), а мішок мозкової тканини виступав у порожнину носа. Це рідкісний стан, який ми спостерігаємо в нейрохірургії та в клініках вуха, носа та горла.

Такий дефект буває в одного із 10000 немовлят. У дорослих частота виникнення таких дефектів невідома – це означає, що це ще більш рідкісний випадок. У випадку з цією дамою це було, мабуть, тому, що тиск всередині її черепа навколо мозку був вищим за норму, створюючи слабке місце.

Надзвичайно малоймовірно, що будь-якій людині, яка не має цієї вже наявної та відчутної слабкості в носі, можна заподіяти шкоду мазком.

Медики звертаються до читачів:

Будь ласка, не бійтеся мазка носа. Це може бути незручно, але ви не можете випадково пошкодити мозок. Тест мазка - це наш єдиний спосіб визначити, хто має, а хто не має COVID. Це життєво важливий інструмент охорони здоров’я, який допомагає нам контролювати цю пандемію.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень