Через смерть 17-річної вагітної від інфекції судитимуть лікарів на Львівщині

Її переводили з одного відділення в інше, поки вона не померла

Правоохоронці завершили досудове розслідування, яке тривало кілька років, і 5 квітня передали в суд справу про смерть вагітної 17-річної дівчини.

Як повідомляє прокуратура Львівщини, чотирьох лікарів міської лікарні на Львівщині підозрюють у смерті вагітної пацієнтки. Про смерть 17-річної вагітної стало відомо у липні 2018 року.

Тоді вона звернулася до Новороздільської міської лікарні з поганим самопочуттям, перебувала на 16 тижні вагітності. Того ж дня дівчина померла в лікарні. Лікарі повідомляли, що причиною смерті найімовірніше стала менінгококова інфекція.

У січні 2021 року чотирьом медикам Новороздільської лікарні повідомили про підозру у неналежному виконанні службових обов’язків, що призвело до смерті неповнолітньої.

Четверо лікарів - 72-річний завідувач інфекційного відділення, 68-річний лікар-педіатр, 54-річний лікар акушер-гінеколог та 69-річний лікар-анестезіолог - не забезпечили вчасне і повноцінне обстеження пацієнтки, правильну оцінку важкості стану її здоров’я, спостереження і призначення лікування. Замість належно лікувати хвору безпідставно переводили для оглядів з інфекційного до гінекологічного відділення, після чого ще й до приймального відділення лікарні. У жодному із цих відділень лікарі не надали пацієнтці відповідну медичну допомогу. Як наслідок – вона померла від вірусної інфекції через декілька годин після звернення до лікарні.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, - пише РАДІО ТРЕК.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень