Через ранкову «бавовну» в Криму росія вийшла із «зернової угоди»

Москва кричить про «теракт» і відмовляється виконувати взяті на себе зобов’язання

На росії заявили, що зупиняють свою участь у реалізації так званої «зернової угоди». Нібито через «теракт» у Севастопольській бухті у суботу вранці. Про це ми писали тут - Нічна «бавовна» в Севастополі затягнулася до ранку: що відомо про атаку безпілотників? (ВІДЕО)

Про це йдеться у заяві рос. міноборони, передає «Європейська правда».

На московії наголошують, що причиною виходу з угоди став саме «теракт», здійснений начебто «київським режимом» та ще й за участі фахівців з Британії, ціллю якого, мовляв, були кораблі Чорноморського флоту та нібито цивільні судна.

Представник міноборони рф Ігор Конашенков раніше заявив, що ціллю атаки стали кораблі Чорноморського флоту, які були задіяні у забезпеченні безпеки зернового коридору.

Він також звинуватив військових ВМС Британії у плануванні і реалізації нібито «терактів» на трубопроводах «Північний потік-1» і «Північний потік-2». А ще заявив, що британські військові з цього ж підрозділу провели підготовку українських військ до «нападу» на Севастополь сьогодні вранці, і що нібито саме ці британські військові перебувають в українському Очакові.

Пізніше мзс рф почало поширювати нову заяву: українські збройні сили нібито скористались прикриттям гуманітарного коридору, створеного в рамках зернової ініціативи, і таким чином завдали авіаційного та морського ударів з використанням БПЛА по кораблях та інфраструктурі Чорноморського флоту.

 

Їхня відмазка тепер: рф більше не може гарантувати безпеку цивільних суховантажів, які беруть участь у «чорноморській ініціативі».

Міноборони Британії, до речі, назвало звинувачення росії вигадками епічного масштабу.

Ситуацію прокоментував у вечірньому зверненні до народу і Президент України Володимир Зеленський.

До слова, дія «зернової угоди» мала завершитись у листопаді і росія неодноразово погрожувала вийти з угоди, якщо не будуть виконані її вимоги.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень