Через спеку Україні загрожує спалах небезпечної хвороби (ФОТО)

Через комарів?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У зв’язку зі зміною клімату в Україні побільшало комарів та інших комах, які можуть переносити малярію.

Останнім часом українці скаржаться на справжню навалу комарів, які зокрема атакують курорти Азовського та Чорного морів. Про збільшення кількості «кровопивць» повідомляли також мешканці Києва та інших регіонів країни, повідомляє УНІАН.

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

За словами ентомологів, сезон комарів триває 7 місяців  – з квітня по жовтень. Різке ж збільшення кількості комах спостерігають не лише цього року.

Активне розмноження комах починається, коли впродовж тривалого періоду дощі чергуються з теплом – саме така погода тримається останні тижні.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Комарі переносять кілька хвороб:

  • бореліоз (хворобу Лайма),
  • лімфатичний філяріоз (зараження паразитами),
  • туляремію (бактеріальне захворювання).
  • Але однією з найбільших загроз все ж є малярія – небезпечне для життя захворювання, що викликається паразитами та передається через укуси інфікованих самок малярійних комарів.

За підрахунками ВООЗ, лише позаминулого року у світі на малярію захворіло 229 млн людей, з яких понад 400 тисяч – померли.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В Україні малярійні комарі теж є, хоча небезпеки зараження вони поки що не несуть: постійні джерела інфекції відсутні, а сьогоднішній клімат не дозволяє збудникам хвороби встигнути розвинутися.

Голова постійної комісії з питань екологічної політики КМДА Костянтин Яловий розповів:

Разом з тим через глобальне потепління український клімат з кожним роком змінюється. У разі, якщо разом з підвищенням температури в Україні почастішають тривалі періоди високої вологості, малярія почне поширюватися й у нас.

 

Наскільки масовим буде це явище, залежить від інтенсивності кліматичних змін. Це ще один із десятків і сотень фактів, які доводять необхідність дбати про довкілля і боротися з глобальним потеплінням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень