«Черепашки» зникнуть ще з двох вулиць Рівного

Вже до кінця липня

Законно гаражі стоять лише в гаражних кооперативах Рівного. Про це розповів начальник відділу генплану і розвитку міста управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради Андрій Юрков:

Всі інші, які розміщені на прибудинкових територіях,– встановлені незаконно. Тому ми їх поступово теж будемо демонтовувати. Торік демонтовано 31 гараж, а цього року вже 69.

На останньому засіданні міськвиконкому було прийнято рішення про демонтаж ще майже 40 гаражів на вулицях Київській та Орлова. Загалом маємо звернення від мешканців міста про демонтаж гаражів практично у всіх мікрорайонах. 

У ході моніторингу міста, за попередніми підрахунками, в Рівному є не менше тисячі так заних «черепашок».

Процедура демонтажу гаражів тривала. Спочатку працівники управління архітектури та містобудування складають відповідні акти. Потім готується проект рішення про демонтаж. Відповідний пакет документів подається на комісію зі звільнення території міста Рівного від незаконно встановлених тимчасових споруд. Після того як комісія приймає рішення про демонтаж, питання виноситься на розгляд виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Далі, коли прийнято рішення про демонтаж, повідомляємо про це власника споруди. Відсотків десять громадян самостійно прибирають свій кіоск чи «черепашку» після першого повідомлення. А решта сподівається, що минеться.

Але такі думки є марні, гаражі будуть демонтовані в будь-якому разі, резюмував Андрій Юрков:

Якщо ж власник не реагує на наші попередження, тоді споруда у присутності членів комісії відкривається, описується все майно, що там є, а далі вона перевозиться на територію тресту зеленого господарства на зберігання. Власник може забрати його звідти, але йому нарахують витрати на перевезення та зберігання, суми значні. Якщо у визначений період гараж ніхто не забирає, вони будуть утилізовані.

Зауважимо, що деякі гаражі, демонтовані перед капітальним ремонтом вулиці Макарова, досі перебувають на території тресту зеленого господарства. Власники «черепашок» не поспішають їх забирати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень