Частину території на Рівненщині охоронятиме ЮНЕСКО

Це привабить інвесторів й туристів

Другим об’єктом в Рівненській області, який охоронятиметься ЮНЕСКО, може стати транскордонний біосферний резерват «Прип'ятське Полісся».


Біосферний резерват – територія, на яку поширюється міжнародна програма охорони навколишнього середовища ЮНЕСКО «Людина і біосфера», спрямована на забезпечення збалансованих відносин між людиною і природою.

 

Біосферний резерват об’єднає території України та Білорусі. До нього увійдуть три області – Рівненщина, Волинь і Житомирщина. На Рівненщині проєкт буде реалізовуватися у північних районах.


Визнання високої природної спадщини на світовому рівні дасть поштовх до залучення інвестицій, розвитку туризму, місцевого бізнесу та ремесел. Тому доручаю профільним департаментам сприяти у реалізації проєкту, а департаменту економічного розвитку та інвестицій проаналізувати усі можливі застереження для розвитку бізнесу, зокрема в частині обмежень для ведення їх діяльності, — наголосив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів.


Нагадаємо, домовленості щодо створення біосферного резервату «Прип'ятське Полісся» досягли ще торік у жовтні президенти України й Білорусі Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко на форумі регіонів у Житомирі.


До сьогодні під охороною ЮНЕСКО на території Рівненщини перебуває один об’єкт. Це геодезична Дуга Струве протяжністю 2 820 км. Проєкт об’єднав 10 країн, серед яких і Україна, яка знаходиться на 25-градусному меридіані східної довготи, вздовж якого прокладали геодезичні точки, у тому числі в селі Гірники Дубенського району.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень