Частину аеропорту м. Рівне хочуть продати. Що каже влада області?

Йдеться про стоянку й гараж

Виконавча служба хоче виставити на продаж частину майна аеропорту у Рівному через борги.

До голів обласної ради та облдержадміністрації надійшов лист від керівництва «Міжнародного аеропорту Рівне», в якому йшлося про те, що виконавча служба має намір виставити на публічні торги та продати за борги частину майна цього обласного комунального підприємства.

Йдеться, зокрема, про два об’єкти: стоянку автомобілів площею 6 000 м² та будівлю гаража, площею 1441 м².

Нині це майно для власних потреб використовує сам аеропорт. Тут зберігають техніку.

За інформацією директора підприємства, під арештом також опинилася техніка, яка безпосередньо використовується в процесі обслуговування літаків та є необхідною умовою для проходження аеропортом сертифікаційних перевірок.

Водночас позиція керівництва обласної ради та облдержадміністрації з цього питання категорична: не можна допустити продажу майна такого стратегічного для Рівненщини об’єкта.

  • По-перше, відповідно до ч.1 ст.75 Повітряного кодексу України аеродроми та аеродромні об’єкти, які перебувають в державній чи комунальній власності, не підлягають відчуженню, продажу, приватизації, обміну чи передачі в заставу.
  • По-друге, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 7 лютого 2018 року № 71дск, Міжнародний аеропорт Рівне зарахований до важливих об’єктів першої категорії регіонального та місцевого значення.

Голова обласної ради Олександр Данильчук звернувся в Прокуратуру Рівненської області, управління Служби безпеки України, відділу примусового виконання рішень Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в Рівненські області щодо недопущення відчуження майна КП «Міжнародний аеропорт Рівне».

Влада області категорично проти продажу майна Міжнародного аеропорту Рівне.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень