Часткове безробіття і зменшення робочого дня у ФОПів: як отримати 3350 гривень

Це максимальна сума допомоги, яку можуть призначити

Українці, які втратили частину заробітку, можуть розраховувати на допомогу від держави. Йдеться про випадки скорочення обсягу виробництва продукції, надання послуг чи робіт, пов’язане з повномасштабним вторгненням рф.

Допомогу надають на термін зупинення (скорочення) діяльності, але не більше ніж 180 календарних днів сумарно протягом 36 місяців з дня зупинення (скорочення) діяльності.

Максимально розмір допомоги може становити 3350 грн на місяць.

Хто може отримати виплати

  • ФОПи, у яких скоротилася тривалість робочого дня на 30%;
  • Наймані працівники — зупинення (скорочення) діяльності має охопити не менше ніж 20% чисельності працівників, а скорочення робочого часу та зарплати становить — 30%.

Кому не передбачені виплати з часткового безробіття:

  • Якщо роботодавець є органом державної влади, органом місцевого самоврядування, закладом, установою, організацією, що повністю утримуються коштом державного або місцевого бюджету, фондом соціального страхування.
  • Якщо роботодавець або ФОП перебуває у процесі припинення юридичної особи, припинення підприємницької діяльності, визнано в установленому порядку банкрутом, стосовно його (неї) порушено справу про банкрутство, перебуває у процесі санації.
  • Якщо він відмовився від тимчасового переведення на відповідну роботу на повний робочий день (тиждень), працює за сумісництвом, проходить альтернативну (невійськову) службу, перебуває у простій або відпустці без збереження зарплати, має зупинений на період воєнного стану трудовий договір.

Куди звертатися за допомогою

Роботодавець або ФОП має звернутися до служби зайнятості за місцем провадження господарської діяльності.

Відповідну заяву треба заповнити на місці, не пізніше як за 90 календарних днів з моменту припинення або скорочення діяльності.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень