«Чарівні» перепустки від ОВА: для кого на Рівненщині не існує комендантської години

Ми вирішили розібратись, кому та для чого їх видають

Фото з мережі
Фото з мережі

Рада оборони області встановила комендантську годину на Рівненщині - з 23:00 до 05:00. Це потрібно для встановлення і підтримки громадського порядку в умовах воєнного стану. У цей час заборонено знаходитись на вулиці.

Виняток – люди, у яких є спеціальні перепустки

Днями до Радіо ТРЕК звернулася наша слухачка. Пані Олена розповіла, що під час комендантської години у Рівному спокійно перебралася через пів міста на таксі. 

Водій на запитання, чи не буде у нього проблеми з роботою під час комендантської години, відповів, що має спецперепустку і може працювати вночі.

Ми вирішили розібратись, які умови для отримання такої перепустки, і хто взагалі може її отримати. Ситуацію прояснив речник Рівненської ОВА Олександр Поліщук.

Як з'ясувалося, перепустки видають усім залученим до роботи критичної інфраструктури області.

- Вона дає можливість пересування в межах області у комендантську годину.

 

Для чого це потрібно? Аби працівники швидкої могли потрапити на роботу на свою зміну. Аби електромонтери могли виїхати на аварійник виклик. Аби хлібовози могли вдосвіта виїхати на розвозку хліба. Аби працівники підприємств, які працюють у три зміни, могли потрапити на робоче місце. Аби держслужбовець, який зранку до ночі працює на державу, міг безперебійно повернутися додому. 

На всю область таких перепусток видали уже декілька тисяч. І кожну з них особисто підписував голова військової адміністрації Віталій Коваль – після перевірки осіб, які їх мають отримати.

Як же отримати таку спецперепустку?

Для цього є спеціальна процедура - «людина з вулиці» перепустку не отримає.

- Як правило, установи, підприємства чи організації зверталися в ОВА з відповідним листом та переліком працівників, які претендують на перепустку. Їх перевіряли і такі перепустки видавалися централізовано на організацію, - розповів Олександр Поліщук.

Щодо того, чи можна отриманою перепусткою спекулювати та використовувати її не за призначенням – ретельно стежать, щоб цього не допустити. 

- Можливість отримання такого документу людиною з вулиці «а щоб була», без критичної потреби - мінімізована. Принаймні з боку ОДА робиться все, аби такими перепустками ніхто не спекулював, - зазначив речник ОВА.

Щодо ситуації з таксі, то Олександр Поліщук розповів, що до військової адміністрації по перепустки звернулися декілька служб таксі.

Їх погодили, але в лімітованій кількості: 

- Якщо умовна компанія просила 100 перепусток, то отримала 25. Цього достатньо, аби водії таксі могли у черговому режимі забезпечити нічну потребу дістатися додому людям, які зійшли з нічного потяга. Або хірургу, який має терміново виїхати на зміну, але не має чим дістатися.

 

Тобто такі дозволи видавалися не з метою забезпечення чийогось заробітку, а для забезпечення функціонування регіону та обласного центру зокрема, – розповів Олександр Поліщук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень