Центр допоміжних репродуктивних технологій у Рівному: на якому етапі його поява

Відділення облаштовують у міському пологовому будинку №1

У Рівному працюють над створенням центру допоміжних репродуктивних технологій. Створити його мають на базі міського пологового будинку №1. Ще торік у грудні міська рада перерозподілила кошти передбачені на утеплення фасаду у закладі - на закупівлю обладнання для відділення. 

Втім, робота відділення допоміжних репродуктивних технологій передбачає наявність кваліфікованого персоналу, і саме зараз триває навчання кадрів.

До роботи у відділені планують залучити близько 15 фахівців, пояснює очільниця закладу Світлана Муравська. Це вузькопрофільні спеціалісти, зокрема генетики. Зараз за домовленістю пологового будинку фахівці проходять навчання в інших лікарнях України, де уже працюють відділення. Попередньо навчання закінчиться до кінця цього року. 

Щодо обладнання, то частково його уже мають у закладі, ще частину доведеться купувати. А от ремонт приміщення відділення пологовий проводитиме своїм коштом.

До слова у Рівному лікуванням безпліддя займається й діагностичний центр. Вони мають угоду з НСЗУ, тож ставка з лікування безпліддя для лікарень складає 60 324 гривні. Це гроші які відшкодовує держава на одного пацієнта.

Отримати таку послугу може жінка віком до 40 років 11 місяців, звернувшись до акушера-гінеколога в заклад.

На Рівненщині вже понад 150 пар звернулися за цією послугою, проходять обстеження та лікування.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень