Це вже не випивка, а предмет розкоші. Як злетять ціни на алкоголь в Україні

Цього тижня Мінекономіки схвалило постанову, яка підіймає мінімальні ціни на спиртне

В Україні збільшують мінімальні ціни на алкоголь. Ставки акцизного податку на алкоголь востаннє переглядали ще у 2017 році. Через це держава недоотримує податки, а покупцям масово реалізують фальсифікат, йдеться в повідомленні на сайті Мінекономіки.

9 серпня прийняв відповідну постанову. У документі зазначено, що відбудеться підвищення мінімальних гуртових і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.

У Мінекономіки стверджують, що для захисту споживачів від контрафактної і сурогатної продукції і зниження частки тіньової економіки, Кабінет Міністрів підвищив мінімальні ціни на алкоголь.

Зокрема, роздрібні ціни збільшать:

  • на горілку і лікеро-горілчані вироби - на 14,0-19,41%;
  • на віскі, ром і джин – на 6,5-6,6%;
  • на коньяк (бренді) – на 12,3-29,1%;
  • вина з додаванням спирту, ігристі – на 7,1-13,3%.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень