Це важливо знати: які 5 занять батьків не повинна бачити жодна дитина?

Перелік

Лайливі слова

Більшість батьків про це знають, але варто все ж таки нагадати. Лаятися при дитині не можна. Діти дуже легко та швидко запам'ятовують слова, а лайливі - тим більш. Потім вони починають цитувати у найбільш невідповідний момент, а батьки - червоніють.

Лайка запам'ятовується швидше від вірша, заданого у школі, бо говориться у стані емоцій. Тому вони западають дитині в душу та відкладаються у голові.

На словах одне, на ділі - інше

Батьки вчать дітей правильних речей та гарних манер - чистити зуби перед сном та зранку, мити руки перед їдою та після туалету, не перебивати апетит смаколиками, їсти тільки здорову їжу, вітатися та прощатися.

Однак у будь-якому вихованні є свій нюанс - батьки мають не тільки казати, як та що робити правильно, а ще й робити так само. Особливо при дитині.

Якщо батьки харчуються фаст-фудом на замовлення, а дитині дають дієтичну кашу - хіба це гарний приклад для наслідування? Якщо батьки забувають вітатися чи чистити зуби перед сном, то марно чекати, що дитина буде чітко виконувати настанови дорослих.

Весь час у гаджетах

З появою цифрових технологій та різноманітних гаджетів, час в телефонах, ноутах чи планшетах - одна з найголовніших проблем. І варто подивитися, чим займаються батьки у вільний час? Скільки часу вони приділяють гаджетам?

Якщо тато грає на приставці, а мама гортає стрічку соцмереж у смартфоні, то очікувати від дитини чого іншого не реально. Батьки мають подавати приклад дитині у всьому.

Ставлення один до одного

Діти копіюють поведінку батьків. І навіть більше - вони підсвідомо починають робити так само як батьки, і у дорослому віці. Якщо батьки гризуться між собою постійно, ображають один одного, обсипають саркастичними слівцями, то дитина буде думати, що це - нормальні стосунки у сім'ї.

Не дивуйтеся потім, якщо дитина починає поводитися зухвало, як з батьками, так і з іншими людьми. Якщо дитина бачила батька частіше нетверезим, то є ризик у майбутньому рано почати балуватися випивкою.

Якщо батьки постійно ображали один одного - дитина теж так буде робити. Тому дуже важливо контролювати не лише свої вчинки, а й слова, які були сказані при дитині.

Секс

Цей пункт мав би бути першим. Але дорослі й так пам'ятають, що інтимні стосунки - це тільки для двох. Тому двері вашої спальні мають бути зачинені, а діти мають бути навчені, що перед тим, як зайти, потрібно постукати та дочекатися дозволу.

А от поцілунки, обійми, сміх та інші прояви кохання один до одного - показувати дитині варто. Бо вона буде сприймати це, як належне у своєму майбутньому житті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень