Це тренд! 5 книг, які найчастіше купують українці

ТОП-5 створено на основі рейтингів книжкових інтернет-магазинів

Добірку представляє Тренди 24.

Як зазначає видання, твори сучасних авторів б'ють рекорди продажів, а в топи входять і вже давно знані книги.

Танці з кістками

Одним із лідерів не лише серед українських книг, але й загалом на книжковому ринку є трилер Андрія Сем'янківа

«Танці з кістками» – на перший погляд, це історія про патологоанатома, якому не щастить.

 

Северина не цінують на роботі, платять копійки, а в особистому житті панує хаос, і його самооцінка на нулі.

 

Опинившись майже на дні, він швидко погоджується на сумнівну пропозицію підзаробити.

 

Хоча вона не зовсім легальна і пов’язана з трансплантацією органів, перспектива покращити своє фінансове становище виглядає занадто привабливою, адже потрібно просто забрати у вже мертвих людей те, що їм більше не потрібне.

Перший злочин робить наступні легшими, і те, що вчора здавалося неприпустимим, стає новою нормою. Але виникає питання: чи здатен Северин тепер зупинитися і як далеко він готовий зайти?

Я бачу, вас цікавить пітьма

Незмінно в рейтингу найбільш продаваних книг в Україні залишається детектив Ілларіона Павлюка.

«Я бачу, вас цікавить пітьма» – історія київського кримінального психолога Андрія Гайстера, якого після втрати матері та коханої відправляють у віддалене селище Буськів Сад, щоб він допоміг у розслідуванні.

Однієї холодної зимової ночі там зникла маленька дівчинка, і, крім того, в цих місцях орудує серійний маніяк Звір, але місцеві мешканці намагаються не звертати на нього уваги.

Андрій щиро вірить, що зникла дівчинка все ще жива, і він зможе її знайти, хоч, здається, більше ніхто не переймається її долею.

Спитайте Мієчку

Також серед книголюбів популярним є роман Євгенії Кузнєцової.

«Спитайте Мієчку» – історія про те, що робити сестрам, які так легко губляться у власних думках і бажаннях у великому місті?

 

Здається, що все добре, але душа прагне поставити життя на паузу, хоча б до вересня, і повернутися в місце свого дитинства.

 

Старий будинок, зі своїми заплетеними стінами, захищає від зовнішнього світу з його нескінченними питаннями, а бабуся Тея не допитується, зате завжди поруч.

Проте літо не можна зупинити: на порозі будинку з'являються люди з минулого, теперішнього і майбутнього життя. Усі в цьому домі – сестри, бабуся, індійська кузина, розгублена мама і навіть рудий кіт без імені – стоять на порозі змін. Літо минає, гарбузи на експорт дозрівають, розмови тривають, а проблеми та їхні рішення змагаються у швидкості.

За перекопом є земля

Також у рейтингу найпопулярніших українських книг залишається роман Анастасії Левкової.

«За перекопом є земля» – історія про Крим – місце, де пройшли дитинство, юність і перше кохання головної героїні роману.

 

Саме тут вона усвідомила себе українкою, попри дідусеву службу в КДБ та російську кров у своїх жилах.

Роман майстерно переплітає кримськотатарську культуру з українською історією, створюючи складний орнамент подій і доль.

Тореадори з Васюківки

Усім відома та знайома класична пригодницька трилогія Всеволода Нестайка.

«Тореадори з Васюківки» у новому виданні 2022 року повернули твору популярність та знову зацікавила читача.

Улюблена історія кількох поколінь про справжню хлоп’ячу дружбу, першу підземку під свинарником і перший тореадорський поєдинок в історії села, про втечу Робінзона Кукурузо на острів імені Переекзаменовки і будівництво підводного човна, про витівки у школі, мальовниче село, нелегкі уроки дідуся та багато іншого в новому виданні легендарних пригод Павлуші Завгороднього та Яви Реня з Васюківки.

У редакцію 2022 року, підготовлену Оленою Максименко, донькою Всеволода Нестайка, увійшли нові епізоди, які письменник доповнив для видання 2004 року.

 

В тексті також було видалено окремі моменти, які втратили свою доречність у сучасних реаліях.



Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень