«Це створює суспільну небезпеку»: на проспекті у Рівному демонтували гаражі (ФОТО)

Лише один з них самотужки забрав власник

У Рівному триває демонтаж гаражів. На проспекті Генерала Безручка, поряд з дитсадком, комунальники прибрали 8 незаконно встановлених об’єктів. Загалом їх було тут 9, але один з власників самотужки все прибрав, пояснили представники мерії.

Власники цих гаражів не сплачували податок на землю, а місцевим споруди просто заважали, каже заступник міського голови Олександр Миронюк:

 - Ці гаражі заважають мешканцям вільно прогулюватися цією територію.

 

Тут постійно збираються люди й вживають алкоголь і можливо ще якісь речовини, не беруся стверджувати, тому це створює суспільну небезпеку.

 

Тим паче поряд дитячий садочок.

Перед демонтажем чиновники описують усе майно, що знаходять усередині. Все це перевозять на територію тресту зеленого господарства або в ШЕУ.

Там воно зберігається протягом року, повідомив начальник управління ЖКГ міського департаменту інфраструктури та благоустрою Володимир Пилипчук:

 - Усе майно, яке ми демонтували, зберігається на території ШЕУ, або на території тресту зеленого господарства, протягом року. Після цього воно визнається нічийним, і його утилізують.

 

Протягом року власники можуть все забрати, оплативши при цьому повністю усі витрати по демонтажу та компенсувавши усі витрати на зберігання.

Втім термін зберігання згодом скоротять до трьох місяців, додав Володимир Пилипчук.

До слова, у ШЕУ не називають сум, які зазвичай витрачають на демонтаж гаражів чи кіосків. Так само невідомою залишається сума компенсації за зберігання майна.

Щодо переліку незаконно встановлених споруд, які підлягають знесенню, то його затверджують члени міськвиконкому. Списки формують в тому числі й після звернення громадян, пояснила секретар комісії з питань демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд Руслана Зінькова:

 - Комісія працює постійно, ми формуємо списки. Виносимо це на розгляд виконавчого комітету Рівнеради. Востаннє виконком схвалив рішення про демонтаж гаражів тут на проспекті Генерала Безручка.

 

В місті багато незаконно встановлених споруд, тому ця цифра постійно змінюється.

 

Часто власники самі забирають свої гаражі, адже їх попереджають двічі: перед тим, як виносити питання на виконком, і вже після рішення виконкому.

Руслана Зінькова не має нового переліку незаконно встановлених споруд. Також чиновниця не знає, коли буде наступний подібний демонтаж.

Нагадаємо, комісія з питань демонтажу діє з 2013 року. За цей час у Рівному прибрали сотні МАФів, кіосків, вагончиків та «черепашок», зазначили представники мерії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень