Як знімати відео в Тік Ток: гайд для новачків – від вибору гаджетів до просування

Це просто: як знімати відео в Тік Ток

Аудиторія Tik Tok на 2024 рік складає 1.5 млрд активних користувачів. Короткі відеозаписи допомагають швидко знаходити шанувальників, продавати різноманітні товари й послуги, розвивати власний бренд.

Якщо ви вражені потенціалом та хочете використовувати можливості платформи задля розвитку власного бізнесу, дізнайтеся, як знімати відео в Тік Ток. Це нескладно, особливо якщо відразу користуватися декількома правилами.

Якісна підготовка – запорука швидкого просування в Тік Ток

Навіть якщо у вас немає амбіцій щодо підкорення світового ринку, до того як створити відео в Тік Ток, підготуйтеся. Ось програма-мінімум:

  • поцікавтесь трендами
  • проаналізуйте конкурентів
  • заповніть профіль
  • оберіть тему та стиль

Щоб розкрутити ТікТок та залучити якомога більше підписників, варто розібратися з платними і безплатними інструментами роботи з соцмережами. Вони допоможуть зібрати інформацію про цільову аудиторію, проаналізувати поведінку користувачів, а також збільшити кількість переглядів і фоловерів на вашій сторінці.

Як правильно знімати відео в Тік Ток

Є два способи, як користуватися Тік Током як автор контенту. Ви можете знімати відео безпосередньо у додатку, натиснувши на «+» внизу екрана, а потім відредагувати його за допомогою вбудованих функцій платформи та:

  • додати стікери, голосові та візуальні ефекти
  • створити опис відеоролика
  • підібрати обкладинку
  • задати налаштування конфіденційності

Після цього відео можна опублікувати або ж зберегти у чернетках для подальшої публікації.

Інший варіант — створити ролик та відредагувати у спеціалізованій програмі, і лише потім завантажити в TikTok. 

Можна використовувати будь-який з цих методів та стати популярним в Тік Тоці, головне – приділяти увагу якості контенту.

Як створити відео в Тік Ток: гаджети, які вам потрібні

Для створення відео потрібно мати:

  • смартфон і/або камеру
  • мікрофон
  • навушники
  • комп’ютер

Для більшості початківців достатньо мати смартфон з непоганою камерою: знімати відео з музикою на айфоні може будь-хто. Якщо ви плануєте створювати контент про подорожі, активний відпочинок або спорт, варто також купити екшн-камеру на кшталт GoPro.

Ще один обов’язковий атрибут ТікТок блогера — це мікрофон. Він допоможе зробити звук чистим і якісним навіть без додаткової обробки. Оптимальний варіант — мікрофон, який можна використовувати як зі смартфоном, так і з відеокамерою.

Навушники знадобляться для запису відео та прямих ефірів. Рекомендуємо звернути увагу на Bluetooth-навушники з функцією шумопоглинання.

Для обробки та просування в Тік Ток знадобиться комп’ютер, який потягне сучасний софт. Початківцям достатньо ПК або ноутбука, що дозволяє зробити заставку, накласти музику, обрізати відео та зробити монтаж.

Базові правила: про що знімати Тік Ток не можна

Що знімати в Тік Ток? Перш за все, це має бути тема, що цікава саме вам. Вона може бути присвячена спорту, навчанню, розвагам — будь-чому, про що ви в змозі розмовляти годинами. Не варто братися за тему, яка вам не близька.

По-друге, розберіться в тому, що можна знімати в Тік Ток, а що — ні. На платформі заборонено публікувати контент, що пов’язаний з:

  • азартними іграми
  • алкоголем, тютюном і наркотиками
  • вогнепальною та небезпечною зброєю
  • шахрайством і введенням в оману

Обов'язково ознайомтесь з правилами спільноти, перш ніж публікувати перший ролик для TikTok. 

Як знімати відео в Тік Ток: ідеї

Окрім якості картинки та звуку, на охвати впливає сюжет відео.

Як стати популярним в Тік Ток? Слідкуйте за трендами! Зараз неабияку увагу привертають челенджі, скетчі, виконання пісень в караоке, обговорення останніх подій тощо.

Не бійтеся експериментувати з форматами відео. Ось кілька цікавих ідей:

  1. Зробіть не просто коротке відео для TikTok, а міні-фільм з переходами. Для цього можна використати кілька локацій та персонажів. Якщо ви не можете відразу грати за сценарієм, знімайте звичайний ролик, а потім змонтуйте його.
  2.  Створіть дует із самим собою. Для цього у соціальній мережі передбачена спеціальна функція: вона вмикається натисканням кнопки у вигляді стрілочки, що розташована з правого боку екрана. Щоб зняти дует в Тік Тоці, виберіть потрібне відео та натисніть на цю кнопку, й автоматично отримаєте два окремих відео.
  3. «Грайтеся» зі швидкістю зйомки. Спочатку спробуйте її уповільнити за допомогою повзунка – від 0.3x до 3x. Коли ви розберетесь з уповільненням, комбінуйте у відео швидку та уповільнену зйомку, щоб зробити ролик схожим на голлівудський фільм.

Безумовно, на популярність відео в TikTok впливає й акторська майстерність. Намагайтеся не просто вимовляти репліки, а використовувати інтонацію та жестикуляцію, різні костюми та макіяж.

Підсумуємо: з чого почати

Для просування відео в TikTok варто підготувати сценарій, проаналізувати тренди та уважно розібрати ролики, що вже популярні в обраній вами ніші. Бажано зібрати хоча б мінімальний набір гаджетів для якісної зйомки, озвучування та обробки. А головна запорука успіху — наполегливість та креативний підхід.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Теги: TikTokТікТок
Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень